måndag 30 juni 2014

Digitalis

Fingerborgsblommorna är kära vänner i trädgården. De finns i två färger hos oss och de tittar upp där det passar dem. Det är gamla blommor, som funnits i den här torparträdgården sen lång tid. Jag älskar  deras förmåga att placera sig där de kan glädja oss. Tack för dem!



söndag 29 juni 2014

Färgstarkt

Den gula Strandirisen lyser lång väg!


lördag 28 juni 2014

Rostider

Några rosenbuskar har vi, även om det inte är något som dominerar vår trädgård. Just nu så blommar våra vita Buskrosor för fullt. Det är rätt tjusigt, tycker jag. Sedan har vi några Klätterrosor och ett par vanliga låga rosor. Den vilda Nyponrosen har jag redan presenterat på bild och jag återkommer med de andra allt eftersom de börjar blomma....


fredag 27 juni 2014

Vackra blad

Bladverk kan vara mycket vackert - här ses en Blodbok i all sin prakt.


torsdag 26 juni 2014

Färgprakt

En fantastiskt vacker Klematisblomma...


onsdag 25 juni 2014

Liten kavalkad

En vacker Vallmo...



En Krollilja....



Praktbetonika som ramar in trappan till huset.



Sist den vackra vilda Nyponrosen...


tisdag 24 juni 2014

Utsikt

En trevlig utsikt sett från huset ner mot stora trädgården och längst bak finns skogen. Nu har Pionerna blommat över och det behövs en del regn.


måndag 23 juni 2014

Underbart!...

Så har vi fått ha barnbarnet Elsa hos oss en hel vecka! Underbart! Hon hade besök en dag av sin älskade syssling Alice och det blev en del aktiviteter. Båda fröknarna är inne på det nionde året och de leker bra ihop. Här fördelas lördagsgodiset.



Ser ut att vara en viktig diskussion.



Lite dockteater fick jag njuta av.



En dag öppnade Elsa en egen restaurang i sin stuga. Då krävdes också lite trädgårdsmöbler. De här valde hon alldeles själv. Hjärtat på bordet sitter på dörren till stugan nu och har en skriven matsedel. Vi fick mycket gott att äta. Sen fick vi betala i burken med låtsaspengar. Nästa gång får vi nog göra egna pengar, så att vi har något att betala henne med. Bra för att öva matte.


söndag 22 juni 2014

Överraskning

I höstas satte jag ner diverse lökar i trädgården. Mycket har redan blommat över, men så dök de här upp lite oväntat. De är söta, knallgula och skrämmer sorken. Tyvärr har jag inget namn på dem.


lördag 21 juni 2014

Mera uppåt "väggarna"....

En vacker Klematis har blommat ett tag nu. Jag är mycket förtjust i alla Klematisar. De finns i många olika varianter och utseenden och de blommar vid olika tidpunkter så det blir länge på så sätt.


fredag 20 juni 2014

Flerfärgad...

Klätterväxter är bra för att täcka "väggar" i trädgården. Här finns vår Kameleontbuske, som visar sina trefärgade blad. Växten är tvåkönad  och det är endast hanbusken som får sådana blad. Det är tänkt att den ska bli riktigt stor och dölja förrådet, som finns bakom. Än så länge har den bara varit i två år hos oss, så det tar nog ett tag innan den skymmer rejält.


torsdag 19 juni 2014

Ljust lila...

Den är skir och vacker - en av våra Thalictrum. 
Som närmaste granne finns Gyllenlönnen.


onsdag 18 juni 2014

Mera Pion

Bondpionen har precis gett sig. Men den är väldigt vacker, tycker jag. En gammal buske som funnits här i många år.


tisdag 17 juni 2014

Njutbart

Något av det vackraste vi har i vår trädgård - den Asiatiska Blomsterkornellen.
Ett litet träd ca 2 m högt och som blommar rikligt.



måndag 16 juni 2014

Orkideér

Den vilda Nattviolen blommar rikligt nu i skogen. Den är så vacker och det känns som en riktig lyx att den växer vilt hos oss.




Ulla Silkens visar också sin prakt. Den är dock planterad.


söndag 15 juni 2014

Vi hade glädjen att få vara med på Elsas skolavslutning på Ingarö. Det var mycket sol, många kramar och trevliga aktiviteter. Mycket sång och musik. En Kungsörn svävade över oss medan vi väntade utanför kyrkan. Mäktigt tycker jag. 

Sedan var det dags för lite festfika och presenter på altanen där hemma. Vi åt prinsesstårta så vi nästan storknade.  Då hade pappa Patric åkt till sitt jobb. Han är ju inte så förtjust i tårta direkt. Mamma Andrine var förstås med. 

Så nu är det ett härligt sommarlov som väntar med besök både i Lugnås hos farmor och farfar och i Halland hos mormor och morfar! Lite andra aktiviteter blir det också förstås.









lördag 14 juni 2014

Blandning

Förra hösten planterade jag några Jordgubbsplantor i pallkragen, som vi odlat Potatis i. Resultatet blev en blandning, som nu ska vara avhjälpt. Jag sparade Jordgubbarna, så får vi se om det blir några bär också.


fredag 13 juni 2014

Väldoft

Ut mot skogskanten växer denna vackra Azalea. När den blommar passar jag på att lukta på den varje dag. Doften är ljuvlig. Men nu är säsongen över för den här gången.


torsdag 12 juni 2014

Aklejor

Aklejor finns i många olika storlekar, färger och format. Här är några från vår trädgård. Många av våra är gamla överlevare sen länge och de sprider sig gärna och dyker upp där det passar dem. Några är lite mer förädlade och stannar där de blivit satta.




onsdag 11 juni 2014

Överraskningar

Ibland hittar jag lite annorlunda bilder i mitt fotoalbum. Då har en viss lite fröken lånat telefonen och fixat såna här figurer! Det passar väl bra så här på skolavslutningsdagen.



tisdag 10 juni 2014

Att njuta av...

En promenad genom trädgården ger många intryck.

Liljekonvaljen blommar för fullt.



En glad gul Vallmo lyser upp i en rabatt.



Här står Hostorna på rad.


måndag 9 juni 2014

Grönska


Det är härligt att titta upp på himlen under träd. 
Här är det löven från en Strimlönn och en Gyllenlönn.



Här syns två olika Äppleträd, Ek, Ask, Björk och en jättestor Gran längst bort.


söndag 8 juni 2014

Potpurri

Här finns en blandning av olika Rhododendron. Några sorter har blommat över, några blommar inte alls i år. Det är imponerande blommor, tycker jag.





lördag 7 juni 2014

Kastanj

Vår lilla Kastanj blommar för fullt just nu med röd/orange blommor. Den är ca 2 m hög och står välkomnande vid entrén. Vackert tycker jag.