lördag 12 april 2014

Växthus

Elsa (barnbarnet 8 år) sa att hon ville ha en egen trädgård. Farmor och farfar gillar det och så tänkte vi hjälpa henne att fixa något. Där de bor finns gott om rådjur, så därför blev ett litet växthus, som går att stänga till, aktuellt. Växthuset är ganska litet, men har några hyllor och möjlighet att öppna taket. Elsa fick också några råd om vattning och vädring.

Först besökte vi Zetas och Plantagen och köpte lite plantor och jord och lecakulor. Vi hade också köpt en platt kartong med grejor för att bli ett växthus.



Först fick farfar skruva ihop växthuset och sedan fick Elsa vara med och plantera några växter i en låda, som vi klädde med plast inuti och som förstås fick ett dräneringshål i botten. Sen placerade Elsa ut krukorna i växthuset. På botten hamnade ett par krukväxter. 



Tomatplantan var full av härligt röda tomater. Elsa åt nog direkt upp ca 10 stycken. Det här fotot är taget efter måltiden. Två skulle hon ha till nästa frukost.



 I trälådan planterades Rosmarin, Gräslök och några Pärlhyacinter. Gräslöken var en sort med vita blommor, så den kan nog bli fin när den blommar också. Ett litet cementägg fick också vara med.



Så till slut stängde vi dörrarna om alltihop och kände oss klara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar