fredag 1 februari 2013

Renovering

Att renovera torpet tog mycket tid och kraft. Till mycket hade vi hantverkare, men en del har vi också fixat själva. Vi bestämde att vi måste ha både vatten och avlopp inomhus, med olika moderniteter som riktigt badrum, tvättmaskin och även diskmaskin. Eftersom det är en ganska begränsad yta inomhus krävde det noggrann planering för att dels få plats med allt och dels försöka behålla så mycket karaktär som möjligt. 

Vi tycker om de gamla fönstren, som är av bra kvalitet. Vi har således innanfönster som kräver en del arbete när de ska tas ut respektive sättas in. Till stor del finns de gamla fönsterglasen kvar, men under årens lopp har en del rutor fått bytas ut också. För några år sedan renoverade äldste sonen alla fönster mycket grundligt. De renskrapades, kittades om där det behövdes och målades med linoljefärg ett antal gånger. Ett stort arbete som vi är mycket tacksamma över. 

Nu gällde det att fixa iordning fönsterkarmarna inomhus. Vi skrapade och sedan målades de med linoljefärg. Här syns köksfönstret i olika stadier av renoveringen.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar