onsdag 21 augusti 2013

Projekt

Vi har haft en gammal stock av Äppleträd liggande i trädgården, som var ca 4-5 dm tjock. Äldste sonen kom på idén att försöka dela den i några plankor som sedan kan bli sittbänkar.

Först fick vi skaffa ett specialverktyg till motorsågen och ett extra långt svärd för att komma igenom den tjocka stocken. Sedan gick de båda herrarna till verket.



Det var en hel del moment, men det löpte på bra eftersom maken är van att hantera motorsågen. Det var väldigt varmt ute så det blev extra varmt i hela munderingen. Men det är viktigt med säkerheten.





Tyvärr var virket angripet till en viss del av myror, men de sanerades bort och nu ligger de tjocka plankorna på tork under tak.



Vi såg en intressant detalj i plankan. Det är en tvärt avskuren "del". Vi funderade på om det kunde komma från en gammal ymp, eftersom det satt precis i höjd med att en tjock gren gått ut från stammen.



Nu ska det torka ytterligare så får vi se hur mycket som är användbart. Sen ska det slipas och putsas med mera. Ett par fötter till bänken får nog gjutas, men allt det här kommer nästa säsong.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar