lördag 15 september 2012

Skogsmiljöer

Det finns olika områden i skogen. Vi har gammelskog, olika kärr och bäcken som rinner igenom. Vår mark är ca 5 ha stor och det finns en fascinerande blandning inom området. Jag älskar att gå i skogen, att plocka ris och grenar, att lyssna till alla ljud av fåglar och suset i träden. Det är bara under älgjakten jag försöker hålla mig borta helt och hållet.

Vår ambition är att det ska bli en vacker blandskog med olika lövträd och gran och tall. Vi har rejält stora träd, både ekar, aspar, björkar, askar, alar, granar och tallar. Nu har jag säkert glömt något. Maken ska plantera ut bokar också, men det lär ju ta några år innan de blir riktigt stora. Träd planterar man för framtiden.

Nu börjar skogshuggarsäsongen närma sig och sen kommer hästarna och drar ut virket. De är så fantastiska i det jobbet och det blir inga skador efter dem. Dessutom kommer de fram nästan överallt.

Här ses ett vattenhål, som ska dikas ut och en del av gammelskogen.


Det här är en bild över det stora kärret och en bild från bäcken som rinner från kärret. En del träd är så murkna så de har ramlat. Nu gäller det att ta bort det som behövs, så att de livskraftiga blir kvar. Ett och annat dött träd sparas också som skafferi för fåglarna. Det får inte bli helt utarmat på insekter heller. 


Här är stora tallen intill en av stengärdsgårdarna och så vyn mot huset från skogen sett. I vinter ska det som är bakom tallen gallras ur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar