fredag 31 maj 2013

Lite av varje

Äppleträd i blom! Vi har rätt många olika Äppleträd, gamla och höga, vildaplar och några mer nyplanterade. I år är det väldigt tydligt att de ger olika mängd blommor. Några blommar rikligt och andra mer försiktigt. En del av träden får vara kvar på grund av sin knotighet, sin storlek och den vackra blommen - men ger inga äpplen att äta. Så det är ju bara bra att det kanske blir lite färre kart att gallra och färre äpplen, som får köras ut i skogen som skräp till hösten. Men det är vackert när det blommar.



Nu börjar en Clematis att blomma. Vi har många olika sorter eftersom det är en tacksam art. De finns i massor av färger, utseende och höjd. Trevligt med blommor på höjden och som tar lite plats på marken.



Vi har en stor mängd av Förgätmigej. De fanns här redan när vi kom hit och de trivs så bra att de sprider sig överallt. De flesta är ljusblå, men det finns även helvita blommor.

Ibland känns de nästan som ogräs, men jag tycker att de är oerhört vackra som komplement bland planterade växter. Sen kan man ju lätt ta bort dem där de verkligen sitter fel. Det är roligt med växter, som vill sig utan större krav tycker jag - jag är nog lite lat tror jag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar