lördag 25 maj 2013

Naturvandring

Häromkvällen var det naturpromenad på Lugnåsberget. Maken och jag tyckte det skulle vara trevligt att delta, trots mina tokiga fötter. Vi kunde i alla fall gå med ca 3 km och det var det värt.

De västgötska platåbergen, varav Lugnåsberget är det minsta och allra nordligaste, har en mycket vacker flora. Det är fullt av blommande sötbärsträd så här års, även om de började bli överblommade just nu. 

Vi gick över toppen på berget och utgick från Lugnås kyrka. Vi passerade många stengärdsgårdar och en del gamla husgrunder - från gamla torp. I horisonten syntes Kinnekulle åt ett håll och även Billingen åt ett annat. Utsikten är verkligen vacker. Just nu blommade massor av Mandelblom och Gullvivor. En av gräsvägarna vi gick var fullständigt beströdd av dessa vivor. Det var mycket drillande från lärkor och jag hörde göken för första gången i år. Efter några km så fikade vi och det är alltid lika mysigt och smakligt att äta ute i naturen. Det var alltså en mycket härlig promenad på ca 1,5 timmar. Tyvärr är det svårt att få fram det på mina amatörbilder, men kanske man anar lite av det vackra i alla fall.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar