tisdag 14 augusti 2012

Häckar

Gräset växer alltid fort om man är bortrest några dagar. Så nu är det dags att förkorta det igen. Jag gillar att klippa gräset eftersom jag tycker det blir så fint efteråt. Det är nyttig motion också för min del. Maken får klippa en hel del och vi kör även vissa delar ut mot skogen.

Vi har några häckar. De som består av Avenbok ska också klippas. Det är i regel mitt arbete. De ska klippas vid midsommar och en senare gång på hösten. De savar på våren så då får de vara ifred. Sen så är det fruktträd och olika buskar, som ska ansas. Det är ett arbete, som vi delar på, och man får ta lite i taget.

En annan häck vi planterat är av idegran. Den är bara 5-6 m lång och ska inte klippas förrän den nått sin bestämda höjd. Det är vi som bestämmer. Det tar nog några år innan den är tillräckligt hög. Häckar gör att det blir ett bättre klimat innanför dem. Det minskar blåsten och en del växter mår bra av det.

Vi har också funderat över att plantera en häck med Aroniabuskar. Det är precis där vi hade översvämning för några dagar sedan - så vi får väl fundera lite till. Aronia har en väldigt vacker höstfärg . Det gillar jag.

Idegranshäcken är inte så hög än utan det fula staketet mot vägen dominerar. Vi planerar att byta ut det så fort vi orkar och hinner, till något som ser lite roligare ut. Än klarar inte häcken av att mota några rådjur tyvärr. Häcken har ändå växt rejält i år, så det finns hopp! I bakgrunden syns humlen som klättrar  på staketet.



Här är en av Avenbokshäckarna. Den ser lite tunn ut fortfarande, men är tacksam och blir kraftigare för var säsong. Nu har den nått den höjd vi vill ha på ca 1,8 m.



En annan vinkel på Avenbokshäcken ovan. 



Ytterligare en häck av Avenbok. Den har hunnit att bli lite kraftigare.



I en annan del av trädgården har vi skärmat av med en armeringsmatta, och som vi låter ett antal Clematis klänga i. Det ska också bli väldigt bra har vi tänkt. Redan nu är det vackert när de blommar i olika färger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar